22q11.2-deletiesyndroom poli
UMCUtrecht - WKZHet Expertisecentrum Aangeboren gelaats- en tandafwijkingen is het ECZA dat kinderen met 22q11.2 DS behandelt.
Aangeboren afwijkingen aan gezicht en mond zijn zichtbaar en vereisen vaak behandeling door meerdere specialisten. Door dit expertisecentrum worden hypodontie (te weinig tanden) en lip-, kaak- en gehemeltespleet in combinatie met andere gezichtsafwijkingen behandeld.
Bij geboorte in het WKZ worden u en uw kind door een lid van het 22q11.2-deletiesyndroom team gezien. Tevens volgt screening door een cardioloog. Naast informatie over de gehemeltespleet wordt u ook begeleid door de kinderarts en psycholoog. Sluitingen van het gehemelte vindt plaats in de leeftijd van 6-12 maanden. Het gehoor van uw kind wordt vervolgd.
Uitgebreide informatie over behandeling van uw kind met 22q11.2 DS vindt u op deze website van het WKZ.
Multidisciplinaire zorg
Binnen dit expertisecentrum werken de volgende medisch specialisten samen:
- Plastische chirurg
- Mond-, kaak-, en aangezichtschirurgie
- Klinisch geneticus
- Orthodontie
- Zie ook de pagina van het schisisteam
Contact
Polikliniek Plastische chirurgie
T. 088 75 535 94 ( bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 - 12.00 uur)
Email: kindplastischechirurgie@umcutrecht.nl
Route
De polikliniek bevindt zich op de 1e verdieping. U kunt zich melden bij de baliemedewerkers van poli Rood, receptie 8.
E-consult
Wanneer uw kind onder behandeling is in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, hebt u de mogelijkheid om een e-consult te sturen via het patiëntportaal.
Bij spoed
Voor dringende zaken kunt u op de overige werkdagen contact opnemen met de schisiscoördinator of verpleegkundig specialist van het schisisteam via telefoonnummer: 088 75 540 70.
In de avonden en in het weekend kunt u contact opnemen met de dienstdoende arts-assistent plastische chirurgie via het algemene telefoonnummer: 088 75 555 55.
Verwijzing
Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
t.a.v. Polikliniek kinderplastische chirurgie
Huispostnummer KJ 01.510.1
Postbus 85090
3508 AB Utrecht
Wetenschappelijk onderzoek
In het Universitair Medisch Centrum te Utrecht (UMC Utrecht) wordt landelijk psychologisch en psychiatrisch onderzoek gedaan bij kinderen en jongeren met het 22q11.2 deletie syndroom.
Contactgegevens
